top of page

Tiesitkö, että jopa puolet suomalaisesta raakavillasta päätyy roskiin?

Koko Suomi tuntuu sairastuneen neuloosiin ja some pursuaa itsetehtyjä pipoja, sukkia, kaulureita ja paitoja. Silti erityisesti ekologisesta ja kotimaisesta lampaanvillasta valmistetusta langasta on pulaa – eikä sitä ei osata aina etsiä oikeista paikoista.


Suomen Lammastaloussäätiön omistaja mikkeliläinen Pirtin Kehräämö työllistää yli 10 henkeä ja kehrää suurimman osan suomalaisesta villasta. Yritys on kroonisen kehruukapasiteetin puutteen vuoksi investoinut nyt Jämsässä lopetusuhan alla olevaan kehruuyksikköön ja päättänyt panostaa suomalaisen villan laajamittaiseen hyödyntämiseen. Yrityksen omia tuotteita löytyy sen omasta verkkokaupasta Villanka-brändillä. Myös monet muut suomalaiset villalankabrändit on kehrätty Mikkelissä – tai osa myös Jämsässä. Yrityksellä on myös oma tehtaanmyymälä.


Haasteena prosessissa on teollisuuskokoisen kotimaisen pesuyksikön puute – nyt materiaali pesetetään Iso-Britanniassa.Yritys on saanut tukea investointeihin sekä toiminnan kehittämiseen Ely:stä ja Business Finlandilta.

Comments


Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page