top of page

Kustannustuet ja sulkemiskorvaushaut avautuvat taas pian!

Useat yritykset erityisesti mara-alalta ovat joutuneet rajoittamaan toimintaansa tai jopa sulkemaan toimintansa rajoitteiden takia. Kustannustuen kolmas hakukierros on suunnattu yrityksille, joiden liikevaihto on koronapandemian vuoksi pudonnut yli 30 prosenttia tukikaudella 1.11.2020–28.2.2021, kun sitä verrataan pääsääntöisesti vastaavaan ajankohtaan vuosina 2019–2020.


Yksinyrittäjät hakevat tukea jatkossa ValtiokonttoristaKustannustukea maksetaan yrityksille vähintään 2000 euroa, jos tukiehdot täyttyvät. Tämä helpottaa erityisesti yk-

sinyrittäjien tilannetta. Tukea myönnetään yritysten liikevaihdon laskun ja toteutuneiden kustannusten mukaan.

Jotta yritys voisi hakea kustannustukea, sillä täytyy olla Y-tunnus. Vaatimuksena on myös, että yrityksellä on tukikaudella hyväksyttäviä kustannuksia vähintään 2000 euroa.


Tuen enimmäismäärä kasvaa, mikä puolestaan vastaa erityisesti isojen yritysten tarpeisiin. Yritys voi saada tukea miljoona euroa, kun aiemmilla hakukierroksilla yläraja on ollut 500 000 euroa.


Ravintolat ja muut suljetut yritykset voivat saada sulkemiskorvausta


Yrityksille maksetaan korvaus, jos niiden toimitilat on lain tai viranomaismääräyksen johdosta pidettävä suljettuina koronavirusepidemian vuoksi. Uusi sulkemiskorvaus koskee pieniä yrityksiä ja mikroyrityksiä, joissa on enintään 49 työntekijää. Suljetut yritykset voivat hakea myös kustannustukea.


Lisää tieto asiasta löydät alla olevan linkin kautta tarvittaessa. Apua saa ja voi kysyä myös tarvittaessa.


https://tem.fi/-/kustannustuen-ja-sulkemiskorvauksen-haut-aukeavat-yrityksille-huhti-toukokuussa

DRAFTJS_BLOCK_KEY:5ldrk

Comments


Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page